Vacances en petit format

Cada petit canvi d’etapa representa nous propòsits, nous objectius i nous reptes, i és ben cert que cal mirar endavant, ja que l’ahir ja no existeix.
De tota manera, és important que no oblidem les experiències viscudes, que van deixant una petja d’aprenentatges, que si els anem ordenant, posant en pràctica, i ens són útils, sempre podran formar part del nostre equipatge present.
El meu aprenentatge d’aquest estiu ha estat constatar un fet que ja sabia, però que mai no havia experimentat amb tanta nitidesa, potser degut a haver-me quedat a casa tot el mes d’agost i haver-me proposat viure uns dies inoblidables: cada dia podem gaudir d’alguna petita cosa que ens ha fet feliç aquest estiu. Reproduint petits moments de les teves vacances, generes durant tot l’any unes micro-vacances.

Evidentment parlo de les persones que tenim les necessitats bàsiques cobertes. Sóc conscient i no vull oblidar, els milions de persones que viuen en situacions límit.

A continuació detallo 10 experiències que m’han fet sentir bé aquest estiu i que puc repetir sense esperar les properes vacances:

1. Experimentar gratitud per poder parar de treballar durant un període de temps, per menjar cada dia, per tenir un lloc on viure, per tenir la salut suficient per tirar endavant, i per tot allò que vingui de més.

2. Obrir els ulls cada matí al despertar-me, i percebre la màgia de tenir un dia més per davant.

3. Ajudar als que crec que ho necessiten. Comprometre’m amb allò que vull i puc complir, i complir-ho.

4. Tenir converses absurdes, d’aquelles que et fan perdre la noció del temps, mirant el mar, els estels, la lluna o els núvols.

5. Compartir alguna creació pròpia amb persones que la sàpiguen apreciar. En el meu cas han estat co-creacions culinàries.

6. Mirar el lloc on visc com si fos una turista que és el primer cop que hi arriba.

7. Gaudir de l’exercici físic quan em pensava que l’esport no estava fet per mi.

8. Fomentar espais que afavoreixin ampliar el meu cercle de persones i la vida social en el meu entorn.

9. Compartir part del meu temps amb els amics i amigues que ho han pogut o volgut fer.

10. Viure i riure amb les persones que més estimo.

Aquestes 10 fantàstiques experiències que han amenitzat les meves vacances, les puc seguir gaudint durant tot l’any, vivint els meus minuts de micro-vacances diàries amb intensitat.

El mes de setembre em trobarà somrient.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari