T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré

Aquest era el títol d’un musical força divertit que Vania Produccions va portar al Poliorama ara ja fa uns quants anys. És un títol interessant, perquè realment ens connecta amb la realitat. Sovint, projectem en les potencials parelles els nostres somnis, pensant que la persona que tenim davant és una escultura de fang ben tendre i modelable al nostre gust. Amb la falsa necessitat de parella, qualsevol candidat o candidata ens serveix, i ens auto enganyem pensant que som escultors de persones.

Al mateix temps, nosaltres també ens tornem com una mena de “blandiblub”, adaptant-nos de manera ben tova i mostrant només allò que sabem que agradarà a l’altre. D’aquesta manera atraiem persones que s’enamoren d’algú que no existeix.
És el dia a dia el que acabarà desemmascarant als amants que, quan han projectat un miratge en l’altre, es sentiran inevitablement frustrats i decebuts.

Si quan coneixes algú observes els petits detalls, serà més fàcil descartar a qui ja està clar que no encaixa. Si al mateix temps, et mostres de manera espontània, sense tabús, potser hi haurà qui no se t’acostarà, però qui ho faci, és més probable que s’estigui enamorant de tu i no d’una il·lusió.

Un altre fet a tenir en compte és que les persones canviem i evolucionem de maneres diverses, i que fins i tot quan hem triat de manera adequada, aquell encaix pot tenir data de caducitat. Això és més freqüent en parelles que comencen la relació de molt joves.

Per tant, per estar disposats a que ens descartin i a descartar, primer hem d’acceptar que tenir parella és un estat. No és l’únic, no és el millor, i pot ser contraproduent quan ho vivim com a una necessitat.

Per mi, la parella és com un tamboret, perquè s’aguanti de manera ben estable necessita almenys tres potes, les tres “C”: CAP, COR i COS. El CAP em diu quan aquesta persona em suma, m’aporta, em tracta bé, em respecta, tenim valors comuns… El COR em fa sentir amor i altres emocions molt agradables de sentir, i el COS em diu quan la persona “em posa”, m’atreu.
Hi ha moltes altres potes que poden sostenir aquest tamboret, i cadascú hem de tenir clar quines són les nostres. També hi ha parelles que subsisteixen tota la vida a peu coix, i s’aguanten! Ara bé, quanta energia necessiten per funcionar? Jo sóc del parer que quan les peces encaixen les relacions flueixen i són fàcils.

Sigui quina sigui la situació, cal sobretot que siguem conscients de les tries i les renúncies que fem, els únics responsables d’aquestes som nosaltres mateixos.

I finalment recordem la importància de la comunicació interpersonal en tot plegat. Les nostres necessitats i les potes del nostre tamboret no es veuen. Per tant, si les nostres parelles potencials ens volen conèixer i nosaltres no ens expliquem, només els queda l’opció d’interpretar.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari