Gratitud

La gratitud és una emoció que està al grup de les que anomenem “agradables de sentir”. Si hagués d’ubicar-la al meu cos, la podria definir com una mena de petits braços que sortirien del meu cor per a abraçar ben fort.

Està clar que molt del que som ens ho devem a nosaltres, al nostre esforç, a la nostra lluita, a la nostra voluntat i al nostre treball. Però crec que cal que siguem honestos i ens plantegem la quantitat de persones que estan contribuint actualment a què les coses siguin una mica millor per nosaltres.

Haver arribat al final del 2020 en condicions molt acceptables, és fruit de milers de contribucions que de manera directa o indirecta han estat clau. I també de què quan he necessitat i demanat ajuda, he obtingut resposta de manera immediata. Segur que moltes de les persones que m’han donat un cop de mà, són conscients de la meva immensa gratitud, però potser d’altres ni tan sols s’adonen de la seva enorme aportació.

Les emocions no es veuen directament, tot i que es poden observar a través de la nostra conducta, les nostres paraules, la nostra cara, els nostres gests, les nostres accions. Cal parlar o actuar per fer visible el nostre món interior. Pel que fa a la gratitud, és una de les emocions més difícils d’observar directament i de les que més contribueixen a enfortir les relacions interpersonals. És difícil que algú vegi que estem molt agraïts, si no ho expressem explícitament.

Per tant vull expressar les meves GRÀCIES a tothom. A les persones que heu treballat en serveis bàsics com l’alimentació i la farmàcia que ens heu atès amb un somriure sota la mascareta en els moments més difícils, als professionals sanitaris que heu estat a primera línia amb un esforç sobrehumà, als professionals administratius de centres de salut que heu patit més del que hem estat conscients, als professionals de neteja que ajudeu cada dia a què ens moguem en espais nets, a les ONG’s que heu continuat al peu del canó durant tota la pandèmia i heu seguit lluitant per un món millor, als científics que feu recerca de manera incansable, a les persones i empreses que m’heu permès seguir treballant, i a tu que m’estàs llegint, per ser aquí, per la teva confiança i el teu temps.

Per un 2021 on tornin a brillar els somriures!

 

 

 

Imatge de John Hain de Pixabay