Treball en equip

Falses creences sobre el treball en equip

Treballar en equip és una necessitat que, de vegades podem tenir la sensació que ens frena i ens posa traves, però que si es fa bé, és una gran oportunitat d’aprenentatge i creixement. Que ens qüestionin, que ens critiquin de manera constructiva, que ens mostrin altres maneres de fer i punts de vista, estimula la nostra creativitat i ens ajuda a arribar molt més lluny.

Dit això, hi ha una sèrie de falses creences sobre el treball en equip, que m’agradarà posar sobre la taula per la seva reflexió.

Aquí en teniu algunes:

    1. L’objectiu és el més important, les necessitats individuals no compten. Què vols ser tu a la feina? Jo vull ser una persona, no pas un número. Els equips estan formats per persones, i les persones som éssers emocionals. Si tu ets una màquina i jo sóc un número, no serem un equip. El benestar individual i col·lectiu, són indispensables.
    2. Col·laborar és fer sempre tot allò que ens demanin els nostres companys. Un equip és un conjunt de persones organitzades per a aconseguir una fita comuna i compartida, que disposen de recursos, temps, talent, capacitats i materials per a la seva consecució. La paraula “organitzades” és crucial perquè posa de manifest que els rols han d’estar ben definits, i que cadascú té unes responsabilitats i àrees d’actuació. Un company ens pot demanar ajuda en el seu rol, i la nostra actitud cooperadora és importantíssima, així i tot, compte amb els especialistes en fugir d’estudi, que ens acaben traslladant les seves responsabilitats de manera immoral i manipuladora. Saber posar límits també és essencial.
    3. Si la majoria d’integrants d’un equip treballa en equip, les coses funcionen. Si una sola persona de l’equip no treballa en equip, la resta se sentirà frustrada i traïda. Aquest fet sempre serà font de malestar i conflicte, i si s’estanca la relació, s’estanca la tasca. Si tothom no rema en el mateix sentit, l’equip té un gran problema.
    4. En un equip totes les decisions han de ser consensuades. El temps és un factor determinant en el treball en equip, i el consens, tot i ser el més recomanable, no sempre serà possible. Treballar en equip té a veure també en acceptar que no estarem d’acord amb totes les decisions que es prenguin. Liderar comporta prendre decisions difícils, explicant-les i assumint-ne la responsabilitat final.
    5. Tenir converses incòmodes és perjudicial per als equips de treball. Que una conversa sigui incòmoda, no vol dir que no sigui útil. Posar sobre la taula les discrepàncies és imprescindible per treballar amb confiança i respecte. El respecte cap a nosaltres mateixos i cap als altres és un factor indispensable. No parlar de les coses, no vol dir que no existeixin. Millor una estona incòmoda que un malestar permanent.

 

 

Foto: Imatge de Pexels de Pixabay