Dies que ens marquen per sempre

Avui, com molta gent a Catalunya, m’he sumat a l’aturada que s’ha convocat, perquè penso que la situació que estem vivint és massa preocupant com per callar i fer veure que no passa res.

Condemno els actes de violència contra ciutadans pacífics que hi va haver l’1 d’octubre, i condemno tota la violència. Vingui d’on vingui. Em costa molt entendre que algú pugui justificar el que hem vist. Tot i així, respecto el dret de les persones a opinar i expressar-se com vulguin, fins i tot quan no m’agrada el que diuen o no m’agrada com ho diuen.

Com a professional que treballa per la resolució de conflictes sé que les diferències es resolen sobretot comunicant-nos, parlant, escoltant i respectant.

Quan en diferents grups hi ha persones que, en nom d’un fals respecte, demanen que no es parli d’uns fets tan terribles com els que van passar diumenge, o de les mobilitzacions que hi ha avui, m’entristeixo molt. No vull viure en mig d’un conflicte i mirar cap a un altre lloc, parlar del temps o explicar acudits dolents, com si no anés amb mi. Qui vol parlar-ne en parla, i ha de poder dir el que pensa sigui del color que sigui. I qui vol callar, calla. En un grup sa i madur no hi hauria d’haver temes tabú. Per mi el respecte és deixar que les persones s’expressin lliurement.

Ahir vaig anar a donar un curs sobre comunicació que vam començar ja fa unes setmanes, una de les alumnes estava de baixa per haver estat agredida per la policia diumenge, una altra estava emocionalment bloquejada, sense sentiments, i algunes estàvem en una mena d’estat de shock. No pensàvem totes el mateix sobre moltes coses, però vam parlar, escoltar, plorar i contrastar diferents opinions. En general vam sortir millor del que havíem entrat.

L’odi ens porta a l’autodestrucció i cal treballar per que no s’instal·li al nostre cor. Prefereixo mil vegades ser odiada que odiar.

Desitjo que tothom, penseu el que penseu i sentiu el que sentiu, lluiteu de manera pacífica per a aconseguir els vostres somnis, i visqueu amb molta pau al cor, tolerància i amor.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari